Πλεονεκτήματα σπουδών στην Βουλγαρία

«Σπουδές με Μέλλον»

Τις τελευταίες δεκαετίες η Βουλγαρία έχει καταστεί σε κέντρο υποδοχής φοιτητών απ’ όλο τον κόσμο χάρη στην υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που παρέχει. Η ομάδα της Black Sea University φροντίζει να κρατά σε επαφή διεθνείς φοιτητές που βρίσκονται σε κάθε πόλη της χώρας. Οι θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν όλοι τους από τα Βουλγαρικά Πανεπιστήμια είναι αξιοσημείωτες.

«Αποκτήστε πρακτικές γνώσεις»

Τα Βουλγαρικά Πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των καλύτερων Πανεπιστημίων διεθνώς και φροντίζουν τόσο για τη θεωρητική, όσο και για την πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών. Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των σπουδαστών βρίσκεται στον πυρήνα της διδακτικής φιλοσοφίας. Επιδιώκεται η μεταλαμπάδευση των απαραίτητων εφοδίων, έτσι ώστε οι σπουδαστές μας να είναι πλήρως εξοπλισμένοι με γνώση και σοφία για τη μετέπειτα πορεία τους στον κόσμο.

«Διεθνείς σπουδές»

Σπουδαστές από περισσότερες από 50 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, των ΗΠΑ και της Ωκεανίας, επιλέγουν κάθε χρόνο τη Βουλγαρία ως χώρα υποδοχής για την ακαδημαϊκή τους πορεία. Σπουδές στη Βουλγαρία συνεπάγονται σπουδές στην Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Οι λόγοι για τους οποίους οι σπουδαστές επιλέγουν τη Βουλγαρία είναι πολλοί. Μεταξύ άλλων ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η πρακτική άσκηση και οι συνεχώς αυξανόμενες εργασιακές ευκαιρίες που προσφέρονται. 

Τα Βουλγαρικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα έχουν διεθνή φήμη σε πολλά επιστημονικά πεδία όπως η Ιατρική, η Νομική, τα Ναυτιλιακά (Καπετάνιος – Πλοίαρχος, Μηχανικός και Ηλεκτρολόγος Εμπορικού Ναυτικού καθώς και Μηχανολόγος Μηχανικός Ναυπηγός), τα Οικονομικά, οι Τεχνικές Επιστήμες (Πληροφορική, Μηχανική, Αρχιτεκτονική) κ.ά. Τα Βουλγαρικά Πανεπιστήμια διαθέτουν αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών για να εξυπηρετήσουν το μεγάλο αριθμό διεθνών φοιτητών, καθώς και Γαλλόφωνα, Γερμανόφωνά, κ.ά.

«Θα αποκτήσετε ένα πανευρωπαικά αναγνωρισμένο πτυχίο »

Η ποιότητα και η πιστοποίηση των πανεπιστημίων και κολλεγίων στη Βουλγαρία διασφαλίζεται από το Βουλγαρικό Εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης και Διαπίστευσης, ο οποίος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ENQA) και του Μητρώου Διασφάλισης της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (EQAR). Ο Βουλγαρικός Οργανισμός Αξιολόγησης αξιολογεί και διασφαλίζει πως η ποιότητα στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης είναι υψηλή και πως οι απόφοιτοι έχουν δεξιότητες, είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Η ανώτατη εκπαίδευση στη Βουλγαρία έχει διεθνή φήμη και απήχηση. Όλα τα Πανεπιστήμια στη Βουλγαρία προσφέρουν πολλά προγράμματα σπουδών σε ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) στους φοιτητές τους, διευκολύνοντάς τους να εργαστούν σε μια άλλη χώρα αφού αποφοιτήσουν. Χιλιάδες γιατροί από τα Βουλγαρικά πανεπιστήμια δουλεύουν επιτυχώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία και σε όλο τον κόσμο.

Οι απόφοιτοι οποιουδήποτε Βουλγαρικού Πανεπιστημίου μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους σε οποιαδήποτε χώρα επιλογής τους, καθώς το πτυχίο που λαμβάνουν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Επίσης, οι απόφοιτοι που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα της ΕΕ, χρειάζεται απλά να εγγραφούν στην αντίστοιχη κρατική υπηρεσία ή το φορέα πριν γίνουν δεκτοί για εργασία ή εξειδίκευση. Οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για εργασία σε χώρες εκτός ΕΕ, είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την απαραίτητη διαδικασία αξιολόγησης της αντίστοιχης χώρας.