Η ζωή μέσα στη Ναυτική Ακαδημία Βάρνας, της μοναδικής ΑΕΝ Βουλγαρίας, Σχολής εμποροπλοιάρχων Μηχανικών Nikola Vaptsarov Βάρνας.

Η ζωή στη Ναυτική Ακαδημία Βάρνας συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα βοηθώντας τους δόκιμους αξιωματικούς να αφοσιωθούν στην ακαδημαϊκή και φοιτιτική τους ζωή. Τα οφέλη είναι πολλά. Η ΑΕΝ-Βάρνας παρέχει δωρεάν βιβλιοθήκη, ίντερνετ (Wi-Fi), καθώς και αγγλικά συγγράμματα για τους σπουδαστές της. Υπάρχει εστιατόριο που προσφέρει στους φοιτητές φαγητά υψηλών προδιαγραφών και σε προσιτές τιμές, όπως είθισται άλλωστε σε όλες τις στρατιωτικές σχολές ανά τον κόσμο. Οι περισσότεροι δόκιμοι Έλληνες αξιωματικοί/φοιτητές προτιμούν να μένουν στις εστίες της Σχολής, οι οποίες είναι δίκλινες και τρίκλινες και βρίσκονται εντός αλλά και εκτός των εγκαταστάσεων της ΑΕΝ-Βουλγαρίας. Η είσοδος στη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού είναι εφικτή μόνο κατόπιν άδειας του διοικητή της σχολής σε γονείς και επισκέπτες, η οποία ωστόσο εκδίδεται ύστερα από αίτηση στα γραφεία μας στη Αθήνα ή με απευθείας αίτηση στα κεντρικά μας γραφεία στην Βάρνα. Οι φοιτητές Δόκιμοι Αξιωματικοί διαθέτουν ειδική ταυτότητα εισόδου. Παρέχονται εγκαταστάσεις για διάφορες δραστηριότητες των σπουδαστών εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, όπως είναι η χρήση της εσωτερικής πισίνας του γυμναστηρίου, του γηπέδου τένις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Μεγάλη έμφαση δίνεται στη κολύμβηση και την ιστιοπλοΐα. Η ζωή στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού κυλά ομαλά και δημιουργικά δίνοντας συνεχή ερεθίσματα στους σπουδαστές μας να αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο αποτελεσματικά και ευχάριστα.

 

1)            Η ΑΕΝ-Βάρνας διαθέτει 3 μεγάλους κοιτώνες, οι οποίοι αποτελούνται από 280 σύγχρονα δωμάτια. Κάθε δωμάτιο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 2 ή 3 σπουδαστών. Το μηνιαίο ενοίκιο ενός φοιτητή είναι στα 70 € και περιλαμβάνει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

2)            Μπορούμε επίσης να σας προσφέρουμε καταλύματα κοντά στην Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας με κόστος 150-300 € ανά μήνα

3)            Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας διαθέτει μια σύγχρονη λέσχη – φοιτητική εστία σίτισης σε προσιτές τιμές – 5 € για μεσημεριανό, γεύμα ή δείπνο.

4)            Τα ελάχιστα μηνιαία έξοδα είναι περίπου 240 €

5)            Η ΑΕΝ-Βουλγαρίας διαθέτει εκσυγχρονισμένες γυμναστηριακές εγκαταστάσεις, γήπεδο τένις και γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς και εσωτερική πισίνα.