Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΑΡΝΑΣ2019-02-24T13:49:39+00:00
  • Ναυτική Ακαδημία Βάρνας

Η ζωή μέσα στη Ναυτική Ακαδημία Βάρνας, της μοναδικής ΑΕΝ Βουλγαρίας, Σχολής εμποροπλοιάρχων Μηχανικών Nikola Vaptsarov Βάρνας.

Η ζωή μέσα στη Ναυτική Ακαδημία έχει πλήθος πλεονεκτημάτων και βοηθάει τους δόκιμους αξιωματικούς να εντρυφήσουν στη στρατιωτική και την ακαδημαϊκή ζωή. Η Ναυτική Ακαδημία Βάρνας διαθέτει δωρεάν βιβλιοθήκη, ίντερνετ (WiFi), καθώς και αγγλικά συγγράμματα για τους σπουδαστές της. Υπάρχει εστιατόριο που προσφέρει στους φοιτητές γεύματα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, όπως είθισται άλλωστε σε όλες τις στρατιωτικές σχολές ανά τον κόσμο. Οι περισσότεροι δόκιμοι Έλληνες αξιωματικοί/φοιτητές προτιμούν να μένουν στις εστίες της Σχολής, οι οποίες είναι δίκλινες και βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων της Ναυτικής Ακαδημίας. Η είσοδος στη Σχολή επιτρέπεται μόνο με άδεια του διοικητή της Σχολής σε γονείς και επισκέπτες, η οποία εκδίδεται ύστερα από αίτηση στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη ή με απευθείας αίτηση στην Ακαδημία. Οι φοιτητές Δόκιμοι Αξιωματικοί έχουν ταυτότητα εισόδου. Δωρεάν είναι η χρήση όλων των δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις για τους φοιτητές, όπως η χρήση της εσωτερικής πισίνας, του γυμναστηρίου, του γηπέδου τέννις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην κολύμβηση και την ιστιοπλοΐα. Γενικά η ζωή μέσα στην ΑΕΝ Βουλγαρίας- Βάρνας είναι ευχάριστη και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο εποικοδομητικά και δημιουργικά.

 

1) Η Ναυτική Ακαδημία Βάρνας διαθέτει 3 μεγάλους κοιτώνες, οι οποίοι αποτελούνται από 280 σύγχρονα δωμάτια. Κάθε δωμάτιο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 2 ή 3 σπουδαστών. Το μηνιαίο ενοίκιο ενός φοιτητή είναι 70 EUR και συμπεριλαμβάνει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
2) Μπορούμε επίσης να σας προσφέρουμε καταλύματα κοντά στην Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας με κόστος 150-300 EUR/μήνα.
3) Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας διαθέτει ένα σύγχρονο κυλικείο σε προσιτές τιμές – 5 EUR για μεσημεριανό, γεύμα ή δείπνο.
4) Τα ελάχιστα μηνιαία έξοδα είναι περίπου 240 ευρώ.
5) Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας διαθέτει γυμναστήριο με νέο εξοπλισμό, γήπεδο τέννις και γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς και εσωτερική πισίνα.