ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ2019-02-20T19:17:34+00:00

Οι Ναυτιλιακές Σπουδές στη Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας είναι υψηλού επιπέδου κατάρτισης, τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξη. Παρέχεται σύγχρονη εκπαίδευση στο ναυτιλιακό πεδίο με τη χρήση νέων τεχνολογιών, δημιουργώντας λαμπρές προοπτικές για τη σταδιοδρομία Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού παγκοσμίως.

 

Οι σπουδές περιλαμβάνουν 6 εξάμηνα θεωρητικής κατάρτισης και 2 εξάμηνα θαλάσσιας πρακτικής, παράλληλα με το Σύστημα Εναλλασσόμενης Εκπαίδευσης (Sandwich Courses System), κατά το οποίο η εκπαίδευση εναλλάσσεται μεταξύ Σχολής και πλοίου, μεταξύ θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης σε εργαστήρια και εκπαίδευση σε εξομοιωτές (simulator), παράλληλα με την πρακτική εκπαίδευση στη Ναυτική Τέχνη ταξιδεύοντας σε ιδιόκτητα πλοία της Σχολής, δηλαδή διεκπεραίωσης μεικτής φοίτησης (εσωτερικής και εξωτερικής).

 

Σε αντίθεση με τις ελληνικές ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, όπου οι ίδιοι οι φοιτητές αναζητούν ναυτιλιακές εταιρείες για την πρακτική τους άσκηση, οι φοιτητές της Ναυτικής Ακαδημίας της Βάρνας πλεονεκτούν, καθώς τους διατίθενται πλοία της Ακαδημίας στα οποία εκπαιδεύονται ως πλοίαρχοι και μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού. Έτσι, απαλλάσσονται από το άγχος, κυρίως οι κοπέλες, δεδομένης της δυσκολίας ναυτολόγησής τους σε πλοία για τη συνέχιση των σπουδών τους στην ΑΕΝ.

Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, διαθέτει πλανητάριο για την εξάσκηση ναυσιπλοΐας, σύγχρονες αίθουσες ναυτικής τέχνης, σύγχρονο προσομοιωτή γέφυρας πέμπτης γενιάς, GMDSS προσομοιωτή, προσομοιωτές μηχανοστασίου και πινάκων ελέγχου σε πραγματικές διαστάσεις, όπως επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα τέννις, κλειστό κολυμβητήριο, βόλεϊ, μπάσκετ, κ.ά.

 

Τα πτυχία των αποφοίτων Γ’ πλοιάρχων και Γ’ μηχανικών είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα. Κατατίθενται στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Ελλάδα και εκδίδεται άμεσα άδεια Γ’ πλοιάρχου από το Υ.Ε.Ν.

 

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ακαδημία της Βάρνας και άλλα 2 χρόνια για το πτυχίο Β’ πλοιάρχουΜηχανικού και άλλα 2 χρόνια για το πτυχίο Α’ πλοιάρχου. Δεν απαιτείται η 24μηνη προϋπηρεσία θαλάσσης και η μετέπειτα εξάμηνη φοίτηση στο ΚΕΣΕΝ, όπως ισχύει για τους αποφοίτους Ελληνικών Ναυτικών Ακαδημιών, διότι η Ακαδημία της Βάρνας είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και οι απόφοιτοί της μπορούν να ολοκληρώσουν μέχρι το βαθμό Α’ πλοιάρχου κάνοντας τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια σε ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως αμειβόμενοι ως Γ’ ή Β’ πλοίαρχοι ή στα εκπαιδευτικά πλοία της Σχολής.